Trucuri de stil: Creeaza iluzii optice cu rochiile pentru a ascunde burta

Încrederea vine din interior, iar aceste trucuri sunt doar instrumente care te ajută să te simți și mai bine în pielea ta.
Adina Popescu BY ADINA POPESCU 19 FEBRUARIE 2024
Trucuri de stil: Creeaza iluzii optice cu rochiile pentru a ascunde burta
A învăța să joci cu iluziile optice poate fi cheia pentru a-ți pune în valoare silueta și a te simți încrezătoare în orice situație. Fie că este vorba de o ieșire casual sau de un eveniment formal, alegerea rochiei potrivite poate face minuni pentru a ascunde burtica și pentru a crea impresia unei siluete mai subțiri. Iată câteva tehnici și trucuri de stilizare care te vor ajuta să atingi acest obiectiv.

1. Alege croiul potrivit

Rochii cu talie înaltă: Optează pentru rochii cu talie înaltă sau rochii imperiu care încep chiar sub bust. Acestea ajută la ascunderea abdomenului și la alungirea vizuală a picioarelor.
Rochii cu croi în A: Aceste rochii se lărgesc ușor de la talie către tiv, oferind o acoperire discretă pentru burtă și solduri.
Rochii petrecute: Rochiile wrap creează o linie verticală care alungește și subțiază silueta, în timp ce ajustarea în talie poate masca abdomenul.

2. Folosește materialele în avantajul tău

Materiale fluide: Alege materiale care cad frumos și nu se lipesc de corp, cum ar fi șifonul sau satinul. Evită materialele prea groase sau rigide care pot adăuga volum.
Straturi subțiri: Suprapunerea inteligentă poate ajuta la camuflarea zonei abdominale. De exemplu, o rochie cu un cardigan lung sau o vestă deschisă poate crea linii verticale care alungesc silueta.

Vezi lista noastra cu modele de rochii pentru femei cu burta.

3. Experimentează cu imprimeurile și detaliile

Imprimeuri strategice: Imprimeurile verticale sau diagonale pot crea iluzia unei siluete mai subțiri. Evită imprimeurile mari și aglomerate pe zona abdominală.
Detalii și accente: Detaliile plasate strategic, cum ar fi volanele sau pliurile în zonele potrivite, pot atrage atenția departe de abdomen. Alege rochii cu detalii interesante la nivelul gâtului sau al umerilor pentru a muta focalizarea în sus.

4. Accesorizează inteligent

Centuri și curele: O centură subțire plasată sub bust poate accentua cea mai îngustă parte a taliei tale, în timp ce evită să strângă zona abdominală.
Bijuterii statement: Colierele statement sau cerceii mari pot atrage atenția către față și departe de zona medie a corpului.

Redefinește-ți stilul cu culorile care îți flatează cel mai bine silueta și pregătește-te să captezi toate privirile!

5. Alege culorile în mod strategic

Culori închise: Culorile închise sunt recunoscute pentru efectul lor de subțiere. O rochie într-o nuanță întunecată poate oferi o siluetă mai uniformă și mai subțire.
Blocuri de culoare: Rochiile cu blocuri de culoare pot fi folosite pentru a crea iluzii optice, accentuând zonele pe care dorești să le scoți în evidență și camuflând pe cele pe care preferi să le ascunzi.
 
Crearea iluziilor optice cu ajutorul rochiilor este o artă care, odată stăpânită, îți poate transforma complet garderoba și percepția asupra propriului corp. Prin alegerea croielilor, materialelor, imprimeurilor și accesoriilor potrivite, poți ascunde burtica și poți crea impresia unei siluete vizual mai subțiri și mai echilibrate. Amintește-ți că încrederea vine din interior, iar aceste trucuri sunt doar instrumente care te ajută să te simți și mai bine în pielea ta.

Te-ar putea interesa: