Alegerea perfectă: rochii din tafta pentru diverse tipuri de siluete

Vrei să știi dacă ți se potrivește o rochie din tafta în funcție de tipul siluetei tale?
Adina Popescu BY ADINA POPESCU 02 DECEMBRIE 2023
Alegerea perfectă: rochii din tafta pentru diverse tipuri de siluete
Indiferent de tipul tău de siluetă, rochiile din tafta pot adăuga o notă de eleganță și rafinament oricărui eveniment special. Descoperă care modele se potrivesc cel mai bine formei tale corporale și cum să te pui în valoare cu ajutorul țesăturii luxoase a taftalei.

Siluetă dreaptă:

Pentru femeile cu silueta dreaptă, care au umerii, talia și șoldurile cu dimensiuni similare, rochiile din tafta cu croiuri voluminoase în zona taliei sau cu detaliile decorative, cum ar fi volanele sau broderiile, pot crea iluzia unei siluete mai curbe.

Siluetă clepsidră:

Dacă ai o siluetă clepsidră, adică o talie subțire și umeri și șolduri echilibrate, rochiile din tafta cu talie accentuată și croiuri care subliniază frumusețea curbelor naturale vor arăta spectaculos. Alege modele cu decolteu în V sau fustă evazată pentru a evidenția forma clepsidrei.

Siluetă măr:

Pentru femeile cu o siluetă măr, care au umeri mai lați și talie mai plină, rochiile din tafta cu linii A sau empire sunt ideale. Acestea vor subția aspectul taliei și vor pune în valoare picioarele.

Siluetă pătrată:

Silueta pătrată se caracterizează prin umeri și șolduri de dimensiuni apropiate, fără o talie definită. Rochiile din tafta cu detaliile la nivelul taliei, cum ar fi centuri sau curele subțiri, vor adăuga definire acestei zone și vor crea iluzia unei siluete mai feminie.
 
Alege o rochie din tafta care să pună în valoare frumusețea și unicitatea formei tale corporale. Cu textura sa luxoasă și versatilitatea în croiuri, tafta este alegerea perfectă pentru a străluci la orice eveniment special.

Te-ar putea interesa: